Friday, December 4, 2009

:: Cubaan ke 3::

Posted by Damia's Mommy at 4:59 PM 0 comments
Mlm kelmarin aku demam panas..xleh nk tido mlm..bgn pagi je..mata berpinar2..malas tul nk g keje..xlarat..pening...sakit perut..last2 aku call opis..cakap msk lewat skit..pastu terus aku g klini...
Lepas checkup..doktor kata...aku nye UPT positive...huhuhuhu...aku mengandung 4 minggu 5 hari..huhuhu..terkejut sbenarnye..dalam pada aku dok stress..mcm2 hal yg berlaku..boleh lak aku pregnant.
Tapi..aku rasa bersyukur sgt2..akhirnya aku berjaya lagi dapatkan anak..rasa gembira ngn risau sama byk ..gembira nk dapat bby..risau..takut gugur lagi..huhuhu

Aku betul2 berhati2 sekarang ni..risau..takut gugur lagi..xlarat dah nk gugur..dah la sakit..leceh..pastu badan pun jd xselesa..kerja pun terganggu...

Harap2 kali ni bby dalam perut aku ni dapat membesar sampai jadi manusia yg sempurna..
Amin..

End..

Thursday, November 26, 2009

Selamat Hari Raya Aidiladha

Posted by Damia's Mommy at 9:19 AM 0 comments
Selamat hari raya aidiladha kepada semua umat islam di dunia..Seronoknye nk raya.Majoriti sume dah balik kg masing2..dan ade yg bertolak ari ni..Aku still lagi kt jb..Dan mg kena raya kat sini pun..huhuhuhu..sadis sungguh..sib baik ade ikah..meriah la jugak..

Mlm tadi xdapat nk tido..sejam dua je dapat lelap..pastu damia paksa layan dia tgk kartun..dia demam kuat..panas sgt badannye..asik nangis je..xnk tido..nk tgk kartun.bile aku agak2 nk terlelap je,dia marah...huhuhu..terpaksa la aku layan..last2 dia tido gak kul 7 pg.

Cadangnye esok nk buat rendang skit..pulut kuning ..kalau rajin..buat nasik minyak skit..huhuhu...bak kata ikah..xbaik xrai kan..so kena la masak best2 gak..

End

Tuesday, November 24, 2009

Hakikat

Posted by Damia's Mommy at 8:58 AM 0 comments
Hidup ini terlalu sukar untuk dimengertikan..Kita xkan tau ape yang akan berlaku
di masa depan.Mungkin manis mungkin juga pahit.Bila iyanya berlaku..kita tidak ada
pilihan lain selain redha dengan ketentuannya.

Tapi disebalik redha dan berserah,
kita sebagai manusia perlu berusaha untuk mencapai kebahagiaan yang diidamkan.
Dan setelah penat berusaha barula kita tawakal dengan segala galanya..

Mungkin saat ini kita rasakan sudah tidak ada harapan lagi untuk segala galanya..
Kita rasa penat..rasa seolah2 diri kita terlalu malang dan tidak ada harapan lagi untuk bahagia.Dan disaat kita rasa dunia ini terlalu gelap dan putus asa..Allah akan berikan cahaya yang kita xkan jangka..Cahaya yang akan bawa kita ke arah yang benar.Ke arah ketenangan..

Aku selalu dengar org kata, Allah bg dugaan pada org yang kuat dan tabah sahaja sebab dia tau siapa mampu sabar dan siapa yg xmampu bersabar.
Sekiranya kita yg terpilih untuk dugaan itu, bermakna kita tabah dan kuat di mata Nya.Mungkin benar..kerana ujian mengjadikan kita lebih matang dan berfikir.Dan yang paling penting menjadikan kita ingat bahawa Tuhan itu Satu.Allah Maha Pengasih Dan Maha Penyayang.Tiada siapa yang dapat membantu kita selain Allah..

Thursday, November 19, 2009

It's hard to say goodbye

Posted by Damia's Mommy at 2:38 PM 0 comments
There's something in your eyes that's far too revealing
Why must it be like this a love without feelin'
Something wrong with you I know
I see it in your eyes
Believe me when I say
It's gonna be okay

I told you from the start I won't be demanding
I won't be demanding
If you have a change of heart I'll be understanding
I'll be understanding
When love becomes a broken heart and dreams begin to die
Believe me when I say
We'll work it out some way

I'll never try to hold you back
I wouldn't try controlling you
If it's what you want
It's what I want
I want what's best for you
And if there's something else that you're looking for
I'll be the first to help you try
Believe me when I say
It's hard to say goodbye

We've lost that loving touch we used to feel so much
I try to hide the truth that's in my eyes
The love without feeling
But when I feel we're not in love, I know I'm losing you
Believe me when I say
We'll work it out some way

I'll never try to hold you back
I wouldn't try controlling you
If it's what you want
It's what I want
I want what's best for you
And if there's something else that you're looking for
I'll be the first to help you try
Believe me when I say
It's hard to say goodbye

Don't say goodbye

If it's what you want
It's what I want
I want what's best for you

I'll never try to hold you back
I wouldn't try controlling you
If it's what you want
It's what I want
I want what's best for you
And if there's something else that you're looking for
I'll be the first to help you try
Believe me when I say
It's hard to say goodbye

I'll never try to hold you back
I wouldn't try controlling you
If it's what you want
It's what I want
I want what's best for you
And if there's something else that you're looking for
I'll be the first to help you try

Wednesday, October 28, 2009

Selamat Tinggal Tok Wan

Posted by Damia's Mommy at 12:06 PM 1 comments

Sukarnya aku nk melafazkan perkataan ini..dah hampir seminggu tokwan pergi..aku cuba untuk tidak mengingati detik itu..terlalu pahit untuk menerimanya..dan hari ni aku bersedia untuk berkongsi kesedihan aku..

Jumaat pagi aku menerima panggilan daripada Ayah Chik.

Bibik yang jawab.Masa tu aku tgh mandi.Lepas aku mandi,bibik cakap ayah chik suruh call dia balik.Terdetik dihati aku yang aku akan terima berita buruk.Bile aku call balik, ayah chik cakap tokwan tenat.Sekarang di ICU.Aku terus kejut hubby suruh siap dan suh bibik siapkan barang2..


Sambil bersiap aku call diksa dan el..


Kami bertolak ke Kelantan pagi tu juga..sampai ke Kelantan jam 12 tgh mlm..kami terus ke rumah sebab mak cakap dah xleh masuk hospital.Aku pun rasa leh jumpe tokwan esok pagi..xde lak rasa ape2..sampai rumah..ramai dah yang ade..semua ade..separuh dihospital...kami solat n siap2 tido..letih sgt2 rasanye perjalanan 12 jam..aku cuba utk tidur..terlupa pada TokWan..dan


Damia mula buat hal..dia xnak tido..pusing sana sini..happy sangat dia bila sampai rumah tokwan..padahal baru dua kali sampai sana..sampai aku terpaksa marah n pukul dia..still xnak tido..geramnye aku masa tu..jadi kami sume tido2 ayam je..sb gangguan damia..dah nk hampir terlelap..n damia pun baru lelap..aku dengar sayup2 bunyi telefon n mak ngah jawab…lepas mak ngah letak..dengar dia cakap.

”.Mek dah xda..”

Tersentap jantung aku dengar..semua bangun..aku kejutkan hubby..semua dalam keadaan mamai bangun dan termenung..semua dalam rumah tu nampak bingung..xterkata apa..lepas 10 minit..semua menangis dan bangun bersiap2 ke hospital..dan sambil tu aku call diksa n el..

Sampai di Hospital…hati aku bagai nk runtuh bila tgk tokwan ditutup muka..dan bila mak buka muka tokwan..berderai air mata semua…tok chik pengsan…Mak pesan..jgn menangis ..xbaik…semua menangis sambil baca yassin.. xlama lepas tu..tokwan dihantar ke rumah..kami semua mengiringi tokwan…aku cuba utk tidak menangis..aku keraskan hati aku..sebab aku dah xnak nangis mcm aku nangis bila abah meninggal..

Sampai dirumah..semua bersiap2 solat subuh..dan pagi tu..kami semua mandikan tokwan..mak mengetuai..dan tokwan kami kafankan..semua kami buat sendiri..demi kasih saying kami pada tokwan..semua urusan kami buat dengan penuh hati2..saat yang paling sedih..bila kami semua cium tokwan buat kali terakhir..semua menangis..dan bila aku tengok menangis teresak2…aku rasa sedih sgt2..dan tokwan selamat kami kafankan..


alhamdulillah..semuanye berjalan dengan lancar..dan wajah tokwan senyum…nampak tenang…semoga tokwan ditempatkan bersama2 orang beriman…


*Mungkin itu jawapan kenapa mata aku berkelip2 selama seminggu..

 

Happy ever after..(",) Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez