Tuesday, June 30, 2009

Ayah pegi kursus.....!!!

Posted by Damia's Mommy at 5:22 PM 0 comments
uwaaa......ayah g kursus..bosan giler...sunyi sungguh....huhuhuhu...
ari ahad tu ayah damia g kursus kat akmal..10 hari tuh...tension mak...

huhuhuhu...mule2 masa antar cik by aku..aku ok jer...xde la rasa sedih sgt..cume rasa marah je arrr sebab dia x kiss kiss hug hug aku mcm masa mule2 kawin dulu..cam xkisah jer...arrr nk cover line la tuh..member ramai kat menara ari tuh...ahh...last2 aku sakit jiwa...kecik ati la konon2 nye sebab hubby x tunjuk syg...huahahahhahaha....poyo je aku..

tapi tu laa...dah 2 malam hubby xde...busannye...walaupun mak ade dtg temankan damia..still....
rasa sunyi...huhuh..tido peluk damia je laa...

ayahh...cepatla balikkkkkkkkkkkk............

Thursday, June 18, 2009

Damia oh damia..

Posted by Damia's Mommy at 11:38 AM 0 comments
Tadi mak call..suh antar damia balik kg..mak kata ..aku xpandai jaga damia..sampai cucu dia tu xmembesar..asik sakit jer..yela..ikutkan mak cakap tu mg betul..aku g keje ..ptg baru balik..pastu penat..dah xerjaga damia..abis2 ujg minggu jela dapat melayan dia..

tapinye..belum antar lagi..aku dah rasa sedih giler..dah mule nmpak muka damia ...huhuhuhu..xsanggup antarrr.....tapi kalau betul ape yg mak cakap..damia nnt terabai..boleh terbantut...ahhhhhhhhhhhh...xsanggup..sayangkan anak tinggal2kan..uwaa....

xtau nk buat ape...nk antar blk kg atau x..........??????????

Wednesday, June 17, 2009

Happy Birthday Damia ...

Posted by Damia's Mommy at 10:05 AM 2 comments
Happy birthday to u..
happy birthday to u..
happy birthday to Damia..
happy birthday to u...

wahhh...akhirnye damia dah berumur SATU TAHUN!!..
tanggal 14 june 2009..damia dah pun berumur setahun...xsangka..pejam celik pejam celik...damia dah besar..

mcm mane kami celebrate besday damia..teramatlah.. ringkas tapi penuh bermakna..ayah ibu..mak lang n mak su..dengan penuh dedikasi dan bersemangat waja..menghias rumah..menyediakan juadah ..kek..dan tepat pukul 00.00 14 june 2009..kami pun nyanyi lagu utk damia...yang tlg tiup lilin..ayah ngn ibu..sebab damia xpandai hembus lagi..lagipun..damia dah ngntuk..dah off mode nk celebrate besday..agaknye kalau dia leh cakap..mau nye dia sound mak dan ayah dia yg sengal ni..dok celebrate besday mlm2 bute..hehehehhe
ikutkan..damia lahir..14 june 2008..tepat kul 11.05 mlm..dan nk masuk 15 june dah..kirenye sepatutnye ayah ibu celebrate esok mlm nye..
tapi sebab terlalu xsabar nk celebrate...terus on je tepat kul 00.00 14 june 2009...

harapan ayah dan ibu..semoga damia membesar dengan sihat dan sempurna..semoga jadi anak yg solehah..dan berjaya dalam hidup..dan boleh bawa ayah ibu ke syurga...amin...
emm..ni ade sikit gmbar damia utk tatapan..











::: 2 jam selepas dilahirkan :::















::: setelah setahun dilahirkan.:::

Friday, June 12, 2009

F.L.U

Posted by Damia's Mommy at 10:39 AM 1 comments
Sob..sob..haccemm.!!
..aku kena flu...hukhukhuk..ni dah mula rasa semput2 dah ni..silap2 malam ni kena g sedut oksigen lagik..

Mlm tadi aku ngn ee ikah n damia g umh ayah long kat Ulu Tiram..g lepas magrib..kul 10 lebey baru balik..sampai umh..damia tido..pastu tgh mlm dia menjerit nangis2..aku dah agak dah..memang tu la jadinye setiap kali aku bwk damia jalan mlm2 buta..
So..sekali lagila kesabaran aku teruji mlm tadi...sepanjang mlm dia nangis..jenuh aku pujuk..xmakan saman gak..kdg2 tu ilang sabar..rasa nk lempang je..huhuhu...tapi bile aku nk marah je..aku cepat2 cool kan diri aku..beritau diri aku yg depan aku ni anak aku..huhuhu..kang xpasal2 damia call teledera..masa tu gak aku terpk...agaknye org2 yg dera anak tu..org yg jenis xtahan sabar..xleh nk kawal diri..yela..anak nangis kuang kuang kuang. leh sakit jiwa dengar..nk lak bdn penat..

Tapi tu lah..insyaallah..walau mcm mane letih pun..aku xkan ape2 kan damia..aku sanggup buat ape saje utk lindungi dia..xmungkin aku nk cederakan dia..lagipun tu amanah Allah utk aku..
Berbalik kepada cerita asal..
Dah lama2 pujuk damia..aku bg la tgk citer Barney ngn mickey mouse..tetiba je dia rasa syok..dok goyang2 badan melayan lagu kartun tuh..hik3..ikah kata..hampeh tul damia..tgh nangis beria2..leh lak menari2..huhuhu..sabau je la..

Last2 aku biar je damia..sampai la aku tgh dia betul2 dah letih..aku bawak masuk bilik..baring2 atas katil..dia pun tertido..at 3.30am...aku pun tido gak..

Sejam lepas tu..aku terjaga ..rasa mloya sgt..muntah..uwekkk...lama aku dlm toilet..entahla nape aku mloya..samada sebab aku mlantak durian ngn pulut atau pun..jeng jeng jeng.....

Lepas tu aku xleh tido sampai pg..sampaila ayah damia balik keje..barula aku leh lelap..baru je nk lelap..masa tu dah kul 7.30..damia pun nangis lagikk..nangis nangis dan terus nangis...

dan sekrang aku kat meja opis aku..tgh menghadapi flu yg sangat kuat...

Thursday, June 11, 2009

::P.E.N.A.T::

Posted by Damia's Mommy at 4:23 PM 0 comments
Ya allah..penat tul aku lately nih..rasa xbermaya ngt..rasa mcm nk g bercuti...rest...makan tido..makan tido...

Betul2 xcukup tido sekarang ni..xcukup rest...sume xcukupla...huhuhuhu...letih!!!

Arghhhh..letih..letih..letih.....!!!
Damia pun satu hal..asal tgh mlm je..nangis..saje je nk buli ibu dia...pastu xleh tgk ayah dia tido sebelah..mulela dia marah..ntah la nape dia mg xpuas ati tul kalau ayah dia tido sebelah dia..agaknye nk konker ibu sorang2 je kot...

Masalahnye..xaci arrrr...bile dia nk ibu je...ibu je la kena bangun tgh mlm...uwaaa..kdg2 rasa nk nangis je..nk jerit ke..tp..sabar je la...huhuhhuhu..

Tiap2 ari aku berniat nk tido awal..tapi sampai masa..nk kena masakla..kemas laa..itu laa ini laa...last2 kul 2,3 pagi gak tidow..huhuhu..ni kalau hubby aku tau aku ngeluh ni..mau nye dia marah aku nih..hik hik hik....

Tu la ape yg mak aku alami dulu2 kot..sian mak kena besarkan aku dengan penuh kesusahan..
Mate aku pun makin ngntuk nih..tata..titi...tutu....

ucapan terima kasih kepada :

Posted by Damia's Mommy at 11:53 AM 0 comments
Dengan ini..aku dengan bangganye..ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada:

1. Cikgu Amelia(Sek.Keb.Kg.Tengah(skkt),temerloh pahang.
Cikgu amelia ni la yang mengubah hidup aku daripada xtau ape2 bahasa inggeris..sampai aku dapat no akhir..sampai aku kena masuk kelas pemulihan bahasa inggeris.Masa cuti sekolah darjah 4, aku kena masuk kelas pemulihan cikgu amelia..selama 2 minggu.dah akhirnye msa test kat kelas pemulihan tu..aku dapat no.1..dan..berakhirla tanggapan negatif aku terhadap Bahasa Inggeris.Terima kasih cikgu!!!

2.Cikgu Rohaidah(Sek.Men.Keb.Temerloh(SMKT),temerloh,pahang.
Cikgu ni aku panggil teacher..cute sangat..manja je bile bercakap...sebab kelembutan dia..dah dia ajar dengan penuh kasih syg..minat aku dalam bahasa inggeris makin mendalam..walaupun aku buat karangan yg ntah ape2..dia tetap puji n bg semangat..jadi..aku jadi suke kat english..dah xrasa terbeban ngt..TQ Teacher.

3.Cikgu Sanusi(Pusat Tuisyen Domino),temerloh pahang.
Cikgu sanusi ni husband cikgu rohaidah..dia ajar aku english kat pusat tuisyen..aku suke cara dia ajar..sampai masuk dalam pale otak aku..sebab tu aku ingin dia sampai sekarang.TQ teacher.

4.Kak Ina.(Kelantan)
Kak ina ni mak sepupu aku..aku rasa dia banyak berjasa kat aku..dulu masa aku dapat keputusan spm..dia byk tlg aku g mohon nk masuk u..dia tlg aku naik turun u..poli..jumpe org itu ini..punye la nk bantu..serius..aku hargai sangat kesungguhan kak ina nih...tq kak inaa....semoga murah rezeki...panjang umur dan bahagia selalu...

5.Nurse-Nurse di Wad Kenanga dan bilik bersalin di Hospital Temerloh.
Nurse-nurse dan doktor2 kat hospital ni ..aku hargai sgt2 jasa baik diorang sebab dah menyelamatkan nyawa aku masa beranakkan Damia.
Sepanjang aku kat wad...nurse2 ni banyak bantu aku..layan aku dengan penuh kesabaran..walaupun aku dengan bongoknye asik menangis sebab xtahan sakit..diorang still layan aku walaupun maybe nyampah tgk aku asik berlinang air mata..huhuhuhu..
pastu nurse2 kat bilik bersalin..perhhhh..mg aku salute..berterima kasih giler sebab selamatkan nyawa aku..bantu aku pushh damia sampai kuar..
Serius..lepas je damia kuar..mulut aku sentiasa sebut alhamdulillah..dan dalam pale aku hanya pk..betapa aku terhutang budi dgn nurse2 n doktor ni sume..

Itula antara orang2 yg aku nk berterima kasih..ade ramai lagi yg berjasa ngn aku..dan memang aku hargai sgt jasa mereka2 semua..cume..nama2 kat atas ni..benar2 special dalam hidup aku..

Semoga Allah Memberkati Anda Semua....

Wednesday, June 10, 2009

Terima Kasih El..

Posted by Damia's Mommy at 4:28 PM 1 comments
Kepada El..my future adik ipar..yang cute miut..ecehhhh...tq ekk ajar camne nk upgrade skit blog ni..huhu..utk itu..haku ingin hadiahkan gambar-gambar exclusive utk paparan umum..yg mane sebenarnye telah diragut daripada tuan empunya diri..huhuhu..
Layannn...


Rombongan dari temerloh ke umah tunang abe..el namanye..umur..25 thn..


Damia ngn wan..masa ni damia umur 10 bulan..aku wakilkan damia g pinangkan bakal Mak Ngah dia..

Besan beramah mesra..yang belakang tu..kami punya lovely grandmother yang masih bergaya dan meletup...

Bergaya x wan damia..hehehehe..mak janda meletup from pangsenam tuh...
Ni la dia orang yang ditunangkan tuh..Pak ngah ngn mak ngah damia..da macam kawin da..meriah sungguh...!!


Mak ngah tgh kontrol ayu ...huhuhu...nervous + bahagia gitu..hehehe
Dari kiri(depan): Pak teh,Pak Tam,Mak Su,Mak Lang.
Dari kiri(belakang):Pak ngah, Mak Ngah, Mak De and Pak De..

Ni la sedikit sebanyak gambar yang aku amik daripada tuan empunya badan..actually lama dah nk isi nye gambar ni..tapi sebab busy yang melampau..asik tangguh je..alang2 ari ni dok belek blog...letakkan terus..

Ucapan aku: Semoga abe ngn el cepat2 kawin...kalau leh..cepat skitlaa..xsabar nk buat kenduri kawin nih..
 

Happy ever after..(",) Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez