Friday, December 4, 2009

:: Cubaan ke 3::

Posted by Damia's Mommy at 4:59 PM 0 comments
Mlm kelmarin aku demam panas..xleh nk tido mlm..bgn pagi je..mata berpinar2..malas tul nk g keje..xlarat..pening...sakit perut..last2 aku call opis..cakap msk lewat skit..pastu terus aku g klini...
Lepas checkup..doktor kata...aku nye UPT positive...huhuhuhu...aku mengandung 4 minggu 5 hari..huhuhu..terkejut sbenarnye..dalam pada aku dok stress..mcm2 hal yg berlaku..boleh lak aku pregnant.
Tapi..aku rasa bersyukur sgt2..akhirnya aku berjaya lagi dapatkan anak..rasa gembira ngn risau sama byk ..gembira nk dapat bby..risau..takut gugur lagi..huhuhu

Aku betul2 berhati2 sekarang ni..risau..takut gugur lagi..xlarat dah nk gugur..dah la sakit..leceh..pastu badan pun jd xselesa..kerja pun terganggu...

Harap2 kali ni bby dalam perut aku ni dapat membesar sampai jadi manusia yg sempurna..
Amin..

End..

Thursday, November 26, 2009

Selamat Hari Raya Aidiladha

Posted by Damia's Mommy at 9:19 AM 0 comments
Selamat hari raya aidiladha kepada semua umat islam di dunia..Seronoknye nk raya.Majoriti sume dah balik kg masing2..dan ade yg bertolak ari ni..Aku still lagi kt jb..Dan mg kena raya kat sini pun..huhuhuhu..sadis sungguh..sib baik ade ikah..meriah la jugak..

Mlm tadi xdapat nk tido..sejam dua je dapat lelap..pastu damia paksa layan dia tgk kartun..dia demam kuat..panas sgt badannye..asik nangis je..xnk tido..nk tgk kartun.bile aku agak2 nk terlelap je,dia marah...huhuhu..terpaksa la aku layan..last2 dia tido gak kul 7 pg.

Cadangnye esok nk buat rendang skit..pulut kuning ..kalau rajin..buat nasik minyak skit..huhuhu...bak kata ikah..xbaik xrai kan..so kena la masak best2 gak..

End

Tuesday, November 24, 2009

Hakikat

Posted by Damia's Mommy at 8:58 AM 0 comments
Hidup ini terlalu sukar untuk dimengertikan..Kita xkan tau ape yang akan berlaku
di masa depan.Mungkin manis mungkin juga pahit.Bila iyanya berlaku..kita tidak ada
pilihan lain selain redha dengan ketentuannya.

Tapi disebalik redha dan berserah,
kita sebagai manusia perlu berusaha untuk mencapai kebahagiaan yang diidamkan.
Dan setelah penat berusaha barula kita tawakal dengan segala galanya..

Mungkin saat ini kita rasakan sudah tidak ada harapan lagi untuk segala galanya..
Kita rasa penat..rasa seolah2 diri kita terlalu malang dan tidak ada harapan lagi untuk bahagia.Dan disaat kita rasa dunia ini terlalu gelap dan putus asa..Allah akan berikan cahaya yang kita xkan jangka..Cahaya yang akan bawa kita ke arah yang benar.Ke arah ketenangan..

Aku selalu dengar org kata, Allah bg dugaan pada org yang kuat dan tabah sahaja sebab dia tau siapa mampu sabar dan siapa yg xmampu bersabar.
Sekiranya kita yg terpilih untuk dugaan itu, bermakna kita tabah dan kuat di mata Nya.Mungkin benar..kerana ujian mengjadikan kita lebih matang dan berfikir.Dan yang paling penting menjadikan kita ingat bahawa Tuhan itu Satu.Allah Maha Pengasih Dan Maha Penyayang.Tiada siapa yang dapat membantu kita selain Allah..

Thursday, November 19, 2009

It's hard to say goodbye

Posted by Damia's Mommy at 2:38 PM 0 comments
There's something in your eyes that's far too revealing
Why must it be like this a love without feelin'
Something wrong with you I know
I see it in your eyes
Believe me when I say
It's gonna be okay

I told you from the start I won't be demanding
I won't be demanding
If you have a change of heart I'll be understanding
I'll be understanding
When love becomes a broken heart and dreams begin to die
Believe me when I say
We'll work it out some way

I'll never try to hold you back
I wouldn't try controlling you
If it's what you want
It's what I want
I want what's best for you
And if there's something else that you're looking for
I'll be the first to help you try
Believe me when I say
It's hard to say goodbye

We've lost that loving touch we used to feel so much
I try to hide the truth that's in my eyes
The love without feeling
But when I feel we're not in love, I know I'm losing you
Believe me when I say
We'll work it out some way

I'll never try to hold you back
I wouldn't try controlling you
If it's what you want
It's what I want
I want what's best for you
And if there's something else that you're looking for
I'll be the first to help you try
Believe me when I say
It's hard to say goodbye

Don't say goodbye

If it's what you want
It's what I want
I want what's best for you

I'll never try to hold you back
I wouldn't try controlling you
If it's what you want
It's what I want
I want what's best for you
And if there's something else that you're looking for
I'll be the first to help you try
Believe me when I say
It's hard to say goodbye

I'll never try to hold you back
I wouldn't try controlling you
If it's what you want
It's what I want
I want what's best for you
And if there's something else that you're looking for
I'll be the first to help you try

Wednesday, October 28, 2009

Selamat Tinggal Tok Wan

Posted by Damia's Mommy at 12:06 PM 1 comments

Sukarnya aku nk melafazkan perkataan ini..dah hampir seminggu tokwan pergi..aku cuba untuk tidak mengingati detik itu..terlalu pahit untuk menerimanya..dan hari ni aku bersedia untuk berkongsi kesedihan aku..

Jumaat pagi aku menerima panggilan daripada Ayah Chik.

Bibik yang jawab.Masa tu aku tgh mandi.Lepas aku mandi,bibik cakap ayah chik suruh call dia balik.Terdetik dihati aku yang aku akan terima berita buruk.Bile aku call balik, ayah chik cakap tokwan tenat.Sekarang di ICU.Aku terus kejut hubby suruh siap dan suh bibik siapkan barang2..


Sambil bersiap aku call diksa dan el..


Kami bertolak ke Kelantan pagi tu juga..sampai ke Kelantan jam 12 tgh mlm..kami terus ke rumah sebab mak cakap dah xleh masuk hospital.Aku pun rasa leh jumpe tokwan esok pagi..xde lak rasa ape2..sampai rumah..ramai dah yang ade..semua ade..separuh dihospital...kami solat n siap2 tido..letih sgt2 rasanye perjalanan 12 jam..aku cuba utk tidur..terlupa pada TokWan..dan


Damia mula buat hal..dia xnak tido..pusing sana sini..happy sangat dia bila sampai rumah tokwan..padahal baru dua kali sampai sana..sampai aku terpaksa marah n pukul dia..still xnak tido..geramnye aku masa tu..jadi kami sume tido2 ayam je..sb gangguan damia..dah nk hampir terlelap..n damia pun baru lelap..aku dengar sayup2 bunyi telefon n mak ngah jawab…lepas mak ngah letak..dengar dia cakap.

”.Mek dah xda..”

Tersentap jantung aku dengar..semua bangun..aku kejutkan hubby..semua dalam keadaan mamai bangun dan termenung..semua dalam rumah tu nampak bingung..xterkata apa..lepas 10 minit..semua menangis dan bangun bersiap2 ke hospital..dan sambil tu aku call diksa n el..

Sampai di Hospital…hati aku bagai nk runtuh bila tgk tokwan ditutup muka..dan bila mak buka muka tokwan..berderai air mata semua…tok chik pengsan…Mak pesan..jgn menangis ..xbaik…semua menangis sambil baca yassin.. xlama lepas tu..tokwan dihantar ke rumah..kami semua mengiringi tokwan…aku cuba utk tidak menangis..aku keraskan hati aku..sebab aku dah xnak nangis mcm aku nangis bila abah meninggal..

Sampai dirumah..semua bersiap2 solat subuh..dan pagi tu..kami semua mandikan tokwan..mak mengetuai..dan tokwan kami kafankan..semua kami buat sendiri..demi kasih saying kami pada tokwan..semua urusan kami buat dengan penuh hati2..saat yang paling sedih..bila kami semua cium tokwan buat kali terakhir..semua menangis..dan bila aku tengok menangis teresak2…aku rasa sedih sgt2..dan tokwan selamat kami kafankan..


alhamdulillah..semuanye berjalan dengan lancar..dan wajah tokwan senyum…nampak tenang…semoga tokwan ditempatkan bersama2 orang beriman…


*Mungkin itu jawapan kenapa mata aku berkelip2 selama seminggu..

Thursday, October 15, 2009

Stress

Posted by Damia's Mommy at 11:55 AM 0 comments
Ari ni rasa stress sgt..rasa kosong pun ade..ntahla nape..tetiba byk lak menda dalam pale otak ni..huhuhuhu..yg paling utama..memikirkan soal keje la..tetiba rasa mcm unsecure lak keje sini..xde masa depan..tiap2 ari g keje..bosan..tunggu jam 5.30..balik umah..langsung xde cabaran..ujung bulan dapat gaji..bile mikirkan masa depan company ni..mcm xde masa depan..huhuhu..
maybe aku dah kena stat cari2 intai2 keje lain..tapi malas btl la nk cari keje lain..bukan senang..kalau kena mcm dulu..tukar keje lain..xbyr gaji on time..haru..

kalau dulu..rasa tension..terpk gak nk benti keje..tapi sekrang xleh nk benti..byk amat tanggungan..damia..bibik..ahhh apsal la aku amik bibik ekk..uwaaaaa....stressss....

teringat lak pasal ptptn..eee sengal gile arr diorang black list..eee sakit atiiii....

mau keje...........tolonggggg.....................

Friday, October 9, 2009

Mata Berkelip- Kelip

Posted by Damia's Mommy at 9:15 AM 2 comments
Pertengahan bulan puasa lepas..seminggu mata aku berkelip jer..risau gak aku masa tu..sebab org kata..kalau mata berkelip belah kiri..maknenye ade menda xelok yg berlaku..mcm yg berlaku kt aku b eberapa tahun lepas..mata aku berkelip gak..seminggu..lepas tu..ayah aku meninggal..sama gak ngn hubby aku..dia complaint mata dia berkelip seminggu..lepas tu..ayah dia meninggal gak..tu yg buat percaya pada menda tahyul tu lagik kuat..huhuhuhu...

lepas seminggu mata aku berkelip..member aku lak alami menda yg sama..pastu kitorang share la pengalaman n pendapat..dua2 setuju la yg org dulu2 kata..mesti ade alamat xbaik..huhuhuhu..lepas raya..kitorang jumpe balik..tanye ar..ape2 jadi x kat aku ngn dia..heheheh.aku pun jawab..ermm xde ape pun...maybe masalah kesihatan kot..pastu dia pun setuju gak..maybe masalah dalam badan kita nih..penat keje kot..huhuhu...last2 kitorang gelak sama2..setuju ar..xleh caya menda2 karut tu..xbaik..

Tapi secara kebetulanla...n bukan di sebabkan oleh mata aku yg bekelip2 ni la kan..
sabtu lepas...ade 3 perkara sedih yg berlaku..sedih..sedih...

Pertama..aku dapat panggilan dari ateh..dia cakap pakde aku kt kedah..koma..kena hempap ngn kelapa sawit..lumpuh satu badan..sian pakde aku..dah la hidup susah..kena lak dugaan mcm ni..mcm mane la famili dia nk survive..sib baik adik beradik mak aku ni bagus..sumenye suke tlg menolong..jadi..masing2 berkejar ke kedah..dan bantu ape yg patut...

Kedua..lepas ateh beritau pasal berita tu..dia pun balik kg..naik motor..on d way ke temerloh..dia accident..dia tersalah masuk ke jalan yg tgh dibaiki..dan sebabnye org buat jalan tu xletak papan tanda..bengong betul la diorang buat keje mcm ni..bahaya btl..
sian ateh..dah terbabas tu..gagahkan diri gak bawak motor..sampai umh.dia demam panas..sedihnye aku dengar..selalu sgt adik aku ni eksiden..dari yg parah sampaila eksiden2 ringan..arap2 lepas ni xde dah ape2 yg buruk jadi kat dia...

Ketiga..pagi sabtu tu..aku ngn hubby cadang nk buat open house..nk ajak member2 kastam dia dtg umah..saje nk sonok2 jer..aku bgn je dari tidoo..kupas bawang..siapkan bahan..sambil2 hubby tlg mandikan damia..aku suh hubby siap2 g jusco beli mane2 barang yg kurang..memang kerja keras la kitorang pagi tu..lepas aku siapkan ape yg patut..aku pun g mandi..masa aku mandi..aku nampak darah kuar..ahhh..aku tumpah darah/bleeding...aku pun panggil hubby...cakap tumpah darah..n kitorang pun terus gegas g klinik berhampiran...

n doktor kata..jgn risau...biasa simptom mcm ni kita panggil threatened abortion...jadi puan kena rehat..baring je..jgn buat ape2 pun...sb boleh jadi kandungan ok balik..ataupun abortion..lepas scan..doktor kata..ok lagi ni..xde ape2 jadi..just rehat jer..aku pun lega..sakit mg sakit perut aku ni..tapi bile doktor kata ok..lega la mule2 tu..tapi esoknye..darah makin byk..aku g spital..doktor kata..dah complete abortion..

end

Friday, October 2, 2009

Rumah Terbuka & Morning Sickness

Posted by Damia's Mommy at 9:10 AM 0 comments
Hari ni genap 6 minggu kandungan aku..dan bermulala rasa loya2 n pening2..hermm..ingatkan anak ke 2 ni dah xde mabuk..tapi pagi ni lepas sarapan kat opis..aku dah rasa mual2..huhuhu...dah mule la tu..saat mabuk2 camni la yg paling aku fobia..masa damia ari tu sampai 4 bulan..turun 6kilo berat masa tu..kali ni xtaula..

Mlm tadi hubby aku tanye..larat x nk buat umh terbuka..kawan2 dia nk dtg...aku pun cakap..ok je..xde hal..pastu bile aku tanye balik..nk masak ape..gaya hubby aku ni mcm nk suh aku buat nasik minyak..aku pun pk balik..larat ke x larat..aku ikutkan suke sgt kawan2 cikby dtg umh beraya...umh tu pun sunyi..kalau ade org dtg..xde la rasa sgt sunyi ...tp..nk masak byk2 tu..mcm xlarat jer..sb sumenye nk kena siapkan sebelum t.hari..aku sorang nk masak byk2..dengan keadaan aku yg mabuk2 mcm ni..xleh jamin ar..aku cakap gitu ar kat cikby..pastu xtau la mcm mane cikby beritau kawan2 dia lak..

End..

Thursday, October 1, 2009

Tag dari elyna..

Posted by Damia's Mommy at 2:21 PM 0 comments
Setelah sekian lama ..baru la leh menjawabnye..


Complete these sentences below :

What do you choose for your _____

1) eyeshadow..?

maybelline jer..

2) shoes..?

nike je mak ngah..beli pun 2 tahun sekali..

3) breakfast..?

nasik goreng n roti canai

4) car..?

mau honda..

5) lipstick..?

maybelline..revlon..loreal...

6) eye-bag buster..?

menda ape ni..

7) lip-liner..?

xpakai..

8) eye-liner..?

loreal.

9) handbag..?

bonia

10) foundation..?

loreal gak

11) laptop / pc..?

semestinye fujitsu

12 ) facial cleanser..?

clinelle..tp muke xcun gak..

13) nail color..?

xleh pakai ar ...takut mati kang xsempat cuci..huhuhu..

14) mascara..?

loreal..jarang amat pakainye..

15) lip gloss..?

xminat ar pakai...xbeli..

16) sunnies..?

xpenah terpk nk pakai

17) perfume..?

haa...ni minat...blgari..raplh lau..guess..tommy grl..gucci..dan lancome..

18) vitamins..?

amik masa peknan jer..

19) fast food..?

kenny rgr..mc d..pizza..nando's..kfc xsuke...


20) Romantic place for a candlelight dinner?

palace of golden horses tmpt mawi tawenn..

Saya nak TAG :

Meck Mas..

Yam..

Zue..

Damia & Adik

Posted by Damia's Mommy at 9:59 AM 0 comments
Pertengahan bulan ramadhan ari tu..damia berubah sikap ..tetiba je jadi manja..dah xnak tido dalam buaian..nk tido ngn ibu..pastu suh ibu peluk dia..barula dia leh lelap..pelik gak aku tgk perubahan dia..tetiba manja ngn aku..biasanye dia xlayan pun aku ni..manja dgn ayah dia je..tapi kali ni berbeza..sampai la raya..still lg manja..makin menjadi2 lak aku tgknye..

Rupenye..dia nk beradik..raya ke 4 ari tu..aku saje gatal2 nk beli pregnant test..aku beli 2..satu utk aku..satu lagi utk mak de..sebab kitorang dua2 dah lewat..tp..aku baru lewat dalam 3 ,4 ari jer..
yang makde damia ni..dah lewat sebulan...

Balik umh..testla..memula aku test..tunggu dalam 2 minit..timbulla satu line merah terang..dan satu lagi warna merah yg nk x nk je timbulnye..tp kalau diteliti..nmpk la 2 line..agaknye dah peknan la aku nih...tp xyakin sgt ar sb line ke 2 tu xclear..

Lepas aku test...makde lak test..tunggu2 ..xde line..just ade satu je..frust makde..sian makde..xpe..cube lagi..xde rezeki lagi tu..nnt kalau dah sampai masa..berduyun2 nnt...

Aku lak xtau status aku..tp ikut kata hati..ngndung laa kot..sb damia dulu pun gini gak..balik jb..aku g klinik ..kali ni nk check ngn doktor lak..aku g malam..check2..doktor kata..xpeknan pun ni..frust gak la masa aku dengar tu..ye la..walaupun xjangka nk peknan..bile dah ade 2 line tu..dah mula la berharap kan..damia pun dah besar..so..bile doktor kata xde..sb xde 2 line yg timbul...aku pun redha la..

Esoknye aku g klinik lain lak..xpuas ati..perasaan nk tau kuat sgt..lepas test..doktor kata..aku weak positive..ngndung 5 minggu...wahhh hepi tul aku dengar..mg ade dua line..
so doktor kata..aku kena anggap je yg aku ngndung..tp jgn berharap sgt..sb nk sahkan ngndung ke x..kena scan dulu..baru leh confirm..so..dia suh aku repeat lagi 2 minggu..

dan sekarang aku tgh menghitung ari la ..nk tunggu lepas 2 minggu..nk repeat test...

end.

Tuesday, September 29, 2009

Raya 2009

Posted by Damia's Mommy at 2:48 PM 0 comments















Thursday, September 17, 2009

Gambar cilok lagi...

Posted by Damia's Mommy at 3:48 PM 0 comments







Mak de n pakde rasuah damia ngn gula2..













pak de n damia..letak gak gmbr pakde sebab nk amik ati..nnt pakde kecik ati lak...huhuhu












Ermm..nampak sgt spek pinjam ...huhuhu

Tuesday, September 8, 2009

1 tahun 2 Bulan

Posted by Damia's Mommy at 1:33 PM 0 comments
gambar ni cilok dari fb pakde..tq pakde..huhuhu...

Thursday, August 20, 2009

H1N1

Posted by Damia's Mommy at 12:29 PM 0 comments
dah lama xupdate sebab dua tiga minggu ni asik flu jer...mule2 damia..pastu jangkit aku..pastu ayah lak..ni sekarang flu aku xilang2 lagi..demam mcm dah ok skit..cume selsema still xilang..

kelmarin sebab dah risau sgt..so g buat checkup kat klinik..buat H1n1 test..ermm..mule2 doktor korek idung aku..nk amik sample dalam hidung..pastu dia campurkan ngn liquid ape ntah..goncang2..pastu titiskan kat satu stick mcm pregnant test nye stick..pastu dia suh tunggu 15minit...

lepas 15 minit..doktor tunjuk kat aku yg aku nyer ade satu line je..maknenye negatifla..xde h1n1..doktor tu cerita..kt stick tu ade 3 line..kalau satu line atas je yg timbul..maknenye xde influenza la..kalau ade 2 line..yg pertama n kedua tu..maknenye ade influenza A(h1n1)..kalau ade dua line..tapi kat line 1 n 3..maknenya ade influenza B..iaitu influenza yg xteruk sgt la..berbanding Influenza A..

jadi aku pun balik dengan senang atila..

tapi sampai ari ni..still xsihat..huhuhuhu..otak pun bingung...ahh banyak betul masalah sekarang ni..masalah kerja..rasa mcm perlu tukar keje lain jer..dan alasan aku tersangatlah kukuh..cume..ade ke keje utk aku di saat2 gawat ni..dah la nk raya...

end..

Friday, July 31, 2009

Ayah

Posted by Damia's Mommy at 10:17 AM 0 comments
Ahh..rindunye kepada seorang insan yang bernama ayah..yang hampir 9 tahun meninggalkan kami sekeluarga..betapa aku rindukan dia..selama 9 tahun dia meninggalkan kami..aku cuba untuk tidak mengingati..bukan benci..tapi aku xdapat lupakan kenangan pahit tu..

____

Hari terakhir aku berjumpa ayah..aku nk balik semula ke kolej..masa tu aku belajar kat Matrik Dungun..Masa aku salam dengan dia..aku cium tangan dia..dan mulut aku tiba2 cakap.."kakya minta maaf..."aku pun xtau nape aku mesti cakap mcm tu..sedangkan sebelum ni xpenah aku cakap mcm tu..lepas tu..aku terus keluar dari rumah..masa aku nk pakai kasut..aku terpandang belakang..dan aku tgk dia tgh memerhatikan aku dengan penuh erti..masa tu terdetik dihati aku..kenapa dia pandang aku begitu..dan itula kali terakhir berjumpa dengannye..

Bila aku balik kolej..aku seolah2 xtenang..tapi xterpikir pun pasal dia..cume jiwa aku xtenang..satu hati..aku call mak..tanye kabar semua..dan mak cakap..ayah xsihat..demam..
dan aku..entahla kenapa..terpikir nk call abg2 aku..suruh diorang balik kg..aku cakap"..abang..balik...ayah xsihat..demam...nk sangat jumpe anak2 dia.".entah kenapa aku cakap mcm tu..sedangkan aku xpk pun nk cakap mcm tu..seolah2 menda tu dah dirancang..dan mak ade call..cerita yg ayah nk bg motor besar dia pada abg aku..dan secara tidak sengaja sekali lagi aku cakap.."agaknye nk mati kot..tetiba je kasik motor kesayangan dia"..demi allah..aku xtau kenapa aku cakap mcm tu..seolah2 aku xsedar aku cakap mcm tu..
dan..dalam masa yg sama..seolah2 ade org berbisik..yg ayah akan meninggal pada hari valentine..hampir seminggu menda tu berkumandang kat telinga aku..tapi peliknya aku xcall pun dia..bertanya kabar..

dan pada 14 february 2001..pada pukul 6ptg...aku seolah2 sasau..aku pergi ke tepi laut depan kolej..dan menjerit..terasa sedihn sgt..ntah kenapa aku jadi begitu..rupanye waktu itu dia telah menghembuskan nafas terakhir..mungkin kerana naluri seorang anak..dapat merasakannya..

dan lepas magrib..aku telefon rumah..sengaja..hanya utk tanye kabar..xmengesyaki ape2..dan bila diksa beritau aku berita yg ayah dah takde..aku terus menangis di public phone tu..terus aku tinggalkan phone tu..aku berlari sekuat hati ke bilik..diam..tanpa berkata ape2..benar2 aku terkejut..xsangka apa yg berbisik ditelinga aku jadi kenyataan..dan kini aku kehilangan seorang ayah..

rupanye keluarga aku cube menghubungi aku tapi xdapat..sampaikan g balai polis utk hubungi aku..ntah kenapa hp aku xdapat dihubungi..

dalam kereta aku hanya menangis sepuas hati...xsedar dah sampai kg..
dan bila menatap wajah ayah..aku rasa dah kehilangan segala2nya ...

kenapa dia mesti pergi meninggalkan aku..mak..dan adik2..yg masih memerlukan dia..

End.

Friday, July 24, 2009

Mak De

Posted by Damia's Mommy at 12:08 PM 0 comments






Ibu * Damia * Mak De..



Pak Teh yg sengal

Posted by Damia's Mommy at 12:01 PM 0 comments
tetiba je teringat kat pak teh damia..ntah ape la dia buat sekrang ni..pak teh sorang ni seorang yg xleh nk jangka..ntah ape2 dibuatnye..dok sibuk merempitla tu agaknye..xserik2 jatuh byk kali pun..huhuhu..pak teh pak teh..ape2 pun..damia ngn pak teh memang rapat..xpenah pun dia nangis bile pak teh pegang,.maybe masa dalam perut dia asik dengar ibu dia bebel kat pak teh..so bile dah kuar..dia dah tau sape itu pak teh..





Us , Family In Law , Niece ,Nephew @ Senibong

Posted by Damia's Mommy at 11:41 AM 0 comments
weekend lepas g jalan2 ngn mak ngah..pakngah..ikah..alia..danial..maklong..paklong..ayah..n nenek..lepas penat main kat danga bay ..kitorang pun g senibung utk isi perut..rasa bersalah lak sebagai tuan rumah sebab aku langsung xmasak nasik sepanjang ari..kesian sume terpaksa menahan lapar..malam baru dapat makan..tu pun makan kat luar..huhuhu..sorry...bukan xnk masak..cume salah planning..kui3..



Damia xtahan lapar..terpaksa isap jari utk ilangkan lapar..huhuhu..
kak ikah bad mood..bangun tido..mamai+lapar..sian nenek terpaksa pujuk..



Alia sentiasa ceria..walaupun penat..tetap maintain..sian makngh n pakngah..perut dah keroncong..




danial poo poo...sebab tu muka dia masam jer..bad mood..hehehe..
Herm...seronok gak kumpul ramai2..dah lama xkuar sama2 ngn famili in law ku..:D
End


Thursday, July 23, 2009

CikYam..

Posted by Damia's Mommy at 2:40 PM 0 comments


Name: CIkYam
Age: -- masih muda trang tang tang...
Location:Bangi,Selangor.
Mode: In serious relationship with someone.
Descriptions: Orangnye cun..serius lawa..manis je senyuman dia ....Karektor dia..ermm...suke makan ayam..ari2 makan ayam..ubat xpenah sentuh...kalau sakit..cik yam akan gunakan antibodi dalam badan dia sepenuhnye tanpa bantuan ubat..huhuhu..jgn dipaksala..xde maknanye...
cikyam ni..ade skill yg kitorang kawan2 ni xde..iaitu skill nampak menda yg kitorang xnampak..menda ape..biarla kami je yg tau..hik3..cikyam ni manje org nye..pastu lembut ati..mudah ngt cair kalau kena pujuk..jadi kalau marah2 mcm mane pun dia..last2 dia lembut ati gak..hehehe..tu yg aku suke dengan cikyam ni..lagi satu cikyam ni pendengar yg sangat setia..ade je ape2 masalah..dia akan dok sebelah kita..bantu kita ..so sweeett...untung saper yg dapat yam nih..Hobi dia lebih kurang cam aku gak..suke tgk cd..kumpul cd2 cetak rompak yg ade..hhihihi..masa dtg jb tgk damia pun..dia sempat lagi memborong cd..hik3..
Tapi jgn xtau..cikyam ni orgnye suke pendam rasa..jadi jgn buat dia kecik ati..sebab nnt dia akan bersedih sorang2..Byk menda yg kitorang kongsi sama2 sepanjang 3 thn setengah..sonok sgt...

aku citer pasal cikyam ni..sebab cikyam ni mak angkat damia..dia la antara insan2 yg berada disisi aku disaat aku lahirkan damia(cikyam temankan aku dalam tepon)..dan lepas je damia kuar..yam antara yg terawal dapat berita..masa aku peknan..cikyamla yg selalu bg semangat kat aku..dia dah cop awal2 dah nk jadi mami damia..terima kasih yam...we love u....muah muah muah..!!

Friday, July 17, 2009

Minggu tanpa curi tulang...

Posted by Damia's Mommy at 5:14 PM 0 comments
Fuhh.!!..berpeluh aku minggu ni..nk kena setel pasal ISO9001...dah la opis ni ekon nye rosak..ditambah lak keje yg bos suh buat...berpinau mate aku..

Sepanjang minggu ni aku rasa aku bagaikan enjin kete turbo yang sentiasa dihidupkan..huhuhu..mau nye x..lepas je Mr.director datang...aku terus kena buat audit..prepare sume dokumen2 lama dan baru termasukla dokumen2 yg xpenah wujud sejak 6 bulan lepas yang terpaksa diwujudkan...

Xabis dengan tu,ditambah lak keje oleh Mr.Technical Director lak suh aku setel hal ISO nih..katenye aku kena siapkan dengan urgent sekali..aku pun terpaksala buat dua-dua keje ni..walaupun terbuku dihati ini..."mampu ke aku sorang buat sumer nih???" dan ati aku pun jawab gak.."aku mampu buat!!!dengan syarat gaji tambah..!!!" hohohoho...keje utk duit kan..kekekkeke..tapi bukan ler aku nk mintak naik gaji dalam masa terdekat..3,4 bulan lagi ke...

Berbalik kepada ISO yg aku xpenah buat selama hayat aku yg 27thn ni..boleh tahan gak keje ni..
At least..aku ade la pgalaman utk buat sume ni..sambil2 Mr.Tech Director perli aku.."hemm..lepas training sume2 pasal ISO...ko pun cabut tinggalkan company aku kan???"..huhuhu..soalan tu mg dah ade jawapannye...

Pasal ISO ni..utk permulaan..nampak la susah..tapi sbenarnye xde la susah sgt..just kena kerja keras je..tapi consultant tu terkejut gak la bile dengar aku yg kena handle sume2 ni sorang2..ye ar..dia kata kalau aku dapat handle sorang..memang aku ni ibarat mesin ar..huhuhu...ntahla..aku xpk director2 ni nk amik pekerja baru..

end.

Monday, July 13, 2009

Damia and her stuffs..

Posted by Damia's Mommy at 3:09 PM 0 comments
Semalam damia nampak hepi bila tgk nenek ngn cousin dia danial(1year4month) datang umah..kemain lagi dia..seronok je nampak..bila danial makan..dia pun mintak nk makan gak..
aku pun rasa sonok gak la..at least damia dah xsedih2 dah lepas kena tinggal dak wan...
cume yg xbest nyer..damia da mula tunjuk lokek dia..kedekut rupenye anak dara ibu nih..
nampak je danial amik mainan dia..mula la dia merangkak g kat danial..tarik mainan dia sambil marah2 danial..aduss..segan giler aku kat mak bapak danial..nampak sgt la anak dara aku ni kedekut..huhuhuhu...
pastu dia masuk buaian..tetiba nampak je danial pegang bantal dia..terus melalak2 mintak turun..sebab nk rampas balik bantal tuh..hohohoho..

tapi dalam pada kedekut barang dia..barang mainan danial nak lak dia amik..dengan penuh keyakinan..selambe je dia amik mainan danial...sian danial..sedih je muka sebab kena buli...huhuhu...

arap2 bila damia dah besar skit..ilangla penyakit kedekutnye..kalau x..terpaksala ibu ngn ayah tebal muka...

end

Saturday, July 11, 2009

Us@tesco xtra

Posted by Damia's Mommy at 3:39 PM 0 comments
emm..blk dr keje..aku ajak hubby g makan kt tesco.rasa mls nk msk..so hubby kate ok..sblm g..aku suap damia ngn nasi dulu tkt dia lapar.pas2 terus gerak ke tesco.smpi je tesco damia pn tdo..

Ayah Dah Pulang!!!

Posted by Damia's Mommy at 11:27 AM 0 comments
Yeyyyy..!!

Ayah dah pulang ..hehehe...suke hati...xde la rasa sunyi dah..cume yg xbest nye..wan damia balik kampung dah..tinggalkan damia..sedih je damia malam tadi..dah xceria mcm malam2 sebelumnye..agaknye dia tau wan dia dah balik tinggalkan dia..

So semalam kitorang try ceriakan dia..tapi nampaknye dia still xhappy..maybe sedih sgt kena tinggal tu...emm..aku pun rasa sedih bila mak balik..rasa sgt sunyi..yela..jarang2 dapat spend masa dgn mak sejak2 kawin ni...xpuas rasanye..

End..

Friday, July 10, 2009

My boss said..wife is wife..

Posted by Damia's Mommy at 9:21 AM 2 comments
Semalam borak2 ngn bos aku..melayan dia bercerita sambil2 aku dok belek akaun..dia pun suh aku pasang lagu kegemaran dia...aku pun layankan aje laa...pastu dia dengar dgn penuh kusyuk..
sampai aku pun cuak..tapi aku layankan aje..pastu dia suh aku ulang lagi-ulang lagi..sampai aku pun jadi hafal nyudahnye..pastu aku pun cakapla kat dia..

Aku:Boss..dengar lagu ni..mesti ingat kat wife yang jauh tu kan..(wife dia jauh..teramatla jauh nun kat luar negara).

Boss: Hah!! wife??? no way....!!!

Aku: Why sir??? Bukan ke ni lagu kegemaran..mengingatkan kita pada org yg kita syg..chenta...So kenapa xingat kat wife lak???

Boss: Mira...no way mira..xde lelaki dalam dunia ni ingat/membayangkan isteri bile nyanyi lagu2 cinta..xmungkin!!!

Aku: Serius?? biar betik...bis tu ingat sape??

Boss: Come on mira..Wife is wife..but chick still we need..!!Of cause this song reminded me to my chick!!!!

Aku: mak ai....biar betul...gile tul org laki....

Boss: Betul..memang sume laki gitu..xdenye depa nk ingat bini masing2...lainla kalau before kawin ..tu mg diorang akan ingt kat kita..tapi bile dah jadi bini..dah xde dah feel2 ni..kalau feel..mesti ngat awek arr...

Aku: Perrhh....maybe sesetengah laki je camtu..xkan sume laki gitu...

Boss: Jangan naif sgt mira..its man's nature..we cannot change that!!! Man is always a man...

End...

Thursday, July 9, 2009

PPSMI

Posted by Damia's Mommy at 2:08 PM 1 comments
Keputusan kerajaan memansuhkan Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) mulai 2012 adalah satu keputusan yang sewajarnya.

Setuju atau Tidak???

Kalau aku..aku x setuju..pada aku..ok jer kalau belajar sains n matematik dalam english..sebab nanti masuk u pun..sumernye dalam english..jadi xsalah pun..cume berat skitla nk bawak..tapi aku rasa..xperlula mansuhkan..just tambahkan tingkatkan mutu pembelajaran bahasa inggeris tu sendiri..latih guru2 dan bakal2 guru supaya dapat bg ilmu bahasa inggeris pada sume pelajar..
pada aku la..soal bahasa melayu bahasa kebangsaan tu bukan alasan untuk kita menolak belajar sains n math dalam english..

itu just pendapat peribadi aku la..(",)

Stupid dam dam...!!

Posted by Damia's Mommy at 11:24 AM 2 comments
Marah tul aku bile dengar pasal member2 aku yg dikianati laki sendiri..

AHHHH...menciiiii!!!

Serius aku rasa laki2 yg xreti hargai anugerah yang diberikan oleh Allah..iaitu seorang isteri..memang lelaki yg bodoh!stupid dam dam..!!

Sebelum dapat..masa bercinta..bagaikan laila majnun..shah jehan mumtaz..tapi bile dah kawin..makin lama makin hilang penghargaan dan hormat pada isteri..
Untuk permulaan..si suami ni bertukar2 no fon dlu..dgn awek chating..rakan kerja..dll
pastu main2 sms..tanye kabar..dll
pastu call masa line clear..
lama2 kuar dating..dan seterusnye...
Bile sang isteri dapat tau kegiatan xbermaruah si suami..
mula la si suami cover2 line..abis2 xdapat cover line..mulela salahkan isteri..xpandai jaga la..
xsedap masak aahh..mcm2 la alasan bodoh yg diberikan..
Last2 sumenye terabai..dan bila isteri mula bertindak..isteri yg akan dipersalahkan..

Maybe betul kata org..isteri jadi jahat sebab suami yg mulakan..

Kepada kawan2 aku yg disayangi..yg dikianati ..bersabarla..kuatkan semangat!!
ingat..BEST WOMAN WIN!!

Betul atau x..entahla..cume pada pandangan aku..masakan pokok bergoyang kalau xde angin yg tiup..
ZZaaaaaassssssssssssssssss......

Wednesday, July 8, 2009

KURSUS VS AYAH

Posted by Damia's Mommy at 1:57 PM 0 comments
Selamat tengah hari...sibuk tul aku 2 ,3 ari ni..mcm2 hal nk kena uruskan..ayah damia xde kat umah..still kursus..so aku terpaksa la uruskan sume hal umhtangga sorang2..sib baik mak ade kat umh temankan..huh!!

Hubby still kat melaka..ari2 aku akan tanye dia..ape yang dia buat kat sana..ermm..bukan nk siasat or menyibuk..cume nk tau je ape menda yg di kursuskan...adakah iyanye berguna??

Sejak ari pertama sampaila ari ni hari yg ke -10 hubby dok sana..aku xde lagi dengar diorang buat kegiatan yg best..ape yang aku dengar dari hubby..mcm aktiviti2 yang hanya layak dibuat oleh budak2 sekolah or student2 u.. Kesian hubby...terpaksa layan aktiviti2 ntah ape2 ni..

Pelik aku..sebab aku expect menda yg gempak..yg boleh meningkatkan daya kerja or kualiti kerja yg cemerlang..tapi..kalau dah public speaking pun bagi topik2 budak sekolah/kampus..mcm mane mereke2 yg g kursus ni nk jadi maju...berdaya saing...cemerlang terbilang..??bukankah itu hanya akan bazirkan duit kerajaan dan yg paling penting membuang masa!!

Kursus wajib dihadiri oleh semua kakitangan kerajaan ..tapi..wajarkah mereka dihidangkan dengan aktiviti2 yang langsung xdapat membantu malah menghabiskan duit kerajaan..baikla mereka sambung je kerja mereka ..xyah nk cari penganti semasa ketiadaan mereka kerana g kursus...

Aku bukanla nk kondem...cume..aku rasa sumer tu xmasuk akal..membazir..tapi maybe xsume akademi latihan mcm tu kot..maybe facilitator2 yg incharge kusus hubby aku ni dah ilang idea kot..tu yg main buat je tuh..huhuhuhu...jgn marah ekk sape2 yg terlibat..bukan nk kata..just pandangan ..n aku rasa la..akedemi2 yg terlibat patut jadikan akademi2 swasta sebagai contoh..sebab cara diorang handle kursus..sangat bagus..and worth it!!

Monday, July 6, 2009

HAVE U EVER REALLY REALLY LOVE ..

Posted by Damia's Mommy at 10:56 AM 0 comments
To really love a woman To understand her You've got to know what deep inside Hear every thought see every dream And give her wings when she wants to fly And when you find yourself lying helpless in her arms You know you really love a woman

When you love a woman You tell her that she's really wantedWhen you love a woman You tell her that she's the one She needs somebody To tell her that it's gonna last forever So tell me have you ever really Really, reallly Ever loved a woman?

To really love a woman To let her hold you Till you know how she needs to be touched You've gotta breath her And really taste her Until you can feel her in your blood When you can see your unborn children in her eyes You know you really love a woman

When you love a woman You tell her that she's really wantedWhen .you love a woman You tell that she's the one She needs somebody To tell her that you'll always be together So tell me have you've ever really, Really, really ever loved a woman? .

You've got to give her some faith Hold her tight A little tenderness You've gotta treat her right She will be there foryou Taking good care of you (you've really gotta love your woman) (yeah) And when you find yourself lying helpless in her arms You know you really love a woman .

When you love a woman You tell her that she's really wantedWhen you love a woman You tell her that she's the one She needs somebody To tell her that it's gonna last forever So tell me have you ever, really Really, really, ever loved a woman? Just tell me have you ever really, Really, really, ever loved a woman? .

Just tell me have you ever really, Really, really, ever loved a woman?

Tuesday, June 30, 2009

Ayah pegi kursus.....!!!

Posted by Damia's Mommy at 5:22 PM 0 comments
uwaaa......ayah g kursus..bosan giler...sunyi sungguh....huhuhuhu...
ari ahad tu ayah damia g kursus kat akmal..10 hari tuh...tension mak...

huhuhuhu...mule2 masa antar cik by aku..aku ok jer...xde la rasa sedih sgt..cume rasa marah je arrr sebab dia x kiss kiss hug hug aku mcm masa mule2 kawin dulu..cam xkisah jer...arrr nk cover line la tuh..member ramai kat menara ari tuh...ahh...last2 aku sakit jiwa...kecik ati la konon2 nye sebab hubby x tunjuk syg...huahahahhahaha....poyo je aku..

tapi tu laa...dah 2 malam hubby xde...busannye...walaupun mak ade dtg temankan damia..still....
rasa sunyi...huhuh..tido peluk damia je laa...

ayahh...cepatla balikkkkkkkkkkkk............

Thursday, June 18, 2009

Damia oh damia..

Posted by Damia's Mommy at 11:38 AM 0 comments
Tadi mak call..suh antar damia balik kg..mak kata ..aku xpandai jaga damia..sampai cucu dia tu xmembesar..asik sakit jer..yela..ikutkan mak cakap tu mg betul..aku g keje ..ptg baru balik..pastu penat..dah xerjaga damia..abis2 ujg minggu jela dapat melayan dia..

tapinye..belum antar lagi..aku dah rasa sedih giler..dah mule nmpak muka damia ...huhuhuhu..xsanggup antarrr.....tapi kalau betul ape yg mak cakap..damia nnt terabai..boleh terbantut...ahhhhhhhhhhhh...xsanggup..sayangkan anak tinggal2kan..uwaa....

xtau nk buat ape...nk antar blk kg atau x..........??????????

Wednesday, June 17, 2009

Happy Birthday Damia ...

Posted by Damia's Mommy at 10:05 AM 2 comments
Happy birthday to u..
happy birthday to u..
happy birthday to Damia..
happy birthday to u...

wahhh...akhirnye damia dah berumur SATU TAHUN!!..
tanggal 14 june 2009..damia dah pun berumur setahun...xsangka..pejam celik pejam celik...damia dah besar..

mcm mane kami celebrate besday damia..teramatlah.. ringkas tapi penuh bermakna..ayah ibu..mak lang n mak su..dengan penuh dedikasi dan bersemangat waja..menghias rumah..menyediakan juadah ..kek..dan tepat pukul 00.00 14 june 2009..kami pun nyanyi lagu utk damia...yang tlg tiup lilin..ayah ngn ibu..sebab damia xpandai hembus lagi..lagipun..damia dah ngntuk..dah off mode nk celebrate besday..agaknye kalau dia leh cakap..mau nye dia sound mak dan ayah dia yg sengal ni..dok celebrate besday mlm2 bute..hehehehhe
ikutkan..damia lahir..14 june 2008..tepat kul 11.05 mlm..dan nk masuk 15 june dah..kirenye sepatutnye ayah ibu celebrate esok mlm nye..
tapi sebab terlalu xsabar nk celebrate...terus on je tepat kul 00.00 14 june 2009...

harapan ayah dan ibu..semoga damia membesar dengan sihat dan sempurna..semoga jadi anak yg solehah..dan berjaya dalam hidup..dan boleh bawa ayah ibu ke syurga...amin...
emm..ni ade sikit gmbar damia utk tatapan..











::: 2 jam selepas dilahirkan :::















::: setelah setahun dilahirkan.:::

Friday, June 12, 2009

F.L.U

Posted by Damia's Mommy at 10:39 AM 1 comments
Sob..sob..haccemm.!!
..aku kena flu...hukhukhuk..ni dah mula rasa semput2 dah ni..silap2 malam ni kena g sedut oksigen lagik..

Mlm tadi aku ngn ee ikah n damia g umh ayah long kat Ulu Tiram..g lepas magrib..kul 10 lebey baru balik..sampai umh..damia tido..pastu tgh mlm dia menjerit nangis2..aku dah agak dah..memang tu la jadinye setiap kali aku bwk damia jalan mlm2 buta..
So..sekali lagila kesabaran aku teruji mlm tadi...sepanjang mlm dia nangis..jenuh aku pujuk..xmakan saman gak..kdg2 tu ilang sabar..rasa nk lempang je..huhuhu...tapi bile aku nk marah je..aku cepat2 cool kan diri aku..beritau diri aku yg depan aku ni anak aku..huhuhu..kang xpasal2 damia call teledera..masa tu gak aku terpk...agaknye org2 yg dera anak tu..org yg jenis xtahan sabar..xleh nk kawal diri..yela..anak nangis kuang kuang kuang. leh sakit jiwa dengar..nk lak bdn penat..

Tapi tu lah..insyaallah..walau mcm mane letih pun..aku xkan ape2 kan damia..aku sanggup buat ape saje utk lindungi dia..xmungkin aku nk cederakan dia..lagipun tu amanah Allah utk aku..
Berbalik kepada cerita asal..
Dah lama2 pujuk damia..aku bg la tgk citer Barney ngn mickey mouse..tetiba je dia rasa syok..dok goyang2 badan melayan lagu kartun tuh..hik3..ikah kata..hampeh tul damia..tgh nangis beria2..leh lak menari2..huhuhu..sabau je la..

Last2 aku biar je damia..sampai la aku tgh dia betul2 dah letih..aku bawak masuk bilik..baring2 atas katil..dia pun tertido..at 3.30am...aku pun tido gak..

Sejam lepas tu..aku terjaga ..rasa mloya sgt..muntah..uwekkk...lama aku dlm toilet..entahla nape aku mloya..samada sebab aku mlantak durian ngn pulut atau pun..jeng jeng jeng.....

Lepas tu aku xleh tido sampai pg..sampaila ayah damia balik keje..barula aku leh lelap..baru je nk lelap..masa tu dah kul 7.30..damia pun nangis lagikk..nangis nangis dan terus nangis...

dan sekrang aku kat meja opis aku..tgh menghadapi flu yg sangat kuat...

Thursday, June 11, 2009

::P.E.N.A.T::

Posted by Damia's Mommy at 4:23 PM 0 comments
Ya allah..penat tul aku lately nih..rasa xbermaya ngt..rasa mcm nk g bercuti...rest...makan tido..makan tido...

Betul2 xcukup tido sekarang ni..xcukup rest...sume xcukupla...huhuhuhu...letih!!!

Arghhhh..letih..letih..letih.....!!!
Damia pun satu hal..asal tgh mlm je..nangis..saje je nk buli ibu dia...pastu xleh tgk ayah dia tido sebelah..mulela dia marah..ntah la nape dia mg xpuas ati tul kalau ayah dia tido sebelah dia..agaknye nk konker ibu sorang2 je kot...

Masalahnye..xaci arrrr...bile dia nk ibu je...ibu je la kena bangun tgh mlm...uwaaa..kdg2 rasa nk nangis je..nk jerit ke..tp..sabar je la...huhuhhuhu..

Tiap2 ari aku berniat nk tido awal..tapi sampai masa..nk kena masakla..kemas laa..itu laa ini laa...last2 kul 2,3 pagi gak tidow..huhuhu..ni kalau hubby aku tau aku ngeluh ni..mau nye dia marah aku nih..hik hik hik....

Tu la ape yg mak aku alami dulu2 kot..sian mak kena besarkan aku dengan penuh kesusahan..
Mate aku pun makin ngntuk nih..tata..titi...tutu....

ucapan terima kasih kepada :

Posted by Damia's Mommy at 11:53 AM 0 comments
Dengan ini..aku dengan bangganye..ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada:

1. Cikgu Amelia(Sek.Keb.Kg.Tengah(skkt),temerloh pahang.
Cikgu amelia ni la yang mengubah hidup aku daripada xtau ape2 bahasa inggeris..sampai aku dapat no akhir..sampai aku kena masuk kelas pemulihan bahasa inggeris.Masa cuti sekolah darjah 4, aku kena masuk kelas pemulihan cikgu amelia..selama 2 minggu.dah akhirnye msa test kat kelas pemulihan tu..aku dapat no.1..dan..berakhirla tanggapan negatif aku terhadap Bahasa Inggeris.Terima kasih cikgu!!!

2.Cikgu Rohaidah(Sek.Men.Keb.Temerloh(SMKT),temerloh,pahang.
Cikgu ni aku panggil teacher..cute sangat..manja je bile bercakap...sebab kelembutan dia..dah dia ajar dengan penuh kasih syg..minat aku dalam bahasa inggeris makin mendalam..walaupun aku buat karangan yg ntah ape2..dia tetap puji n bg semangat..jadi..aku jadi suke kat english..dah xrasa terbeban ngt..TQ Teacher.

3.Cikgu Sanusi(Pusat Tuisyen Domino),temerloh pahang.
Cikgu sanusi ni husband cikgu rohaidah..dia ajar aku english kat pusat tuisyen..aku suke cara dia ajar..sampai masuk dalam pale otak aku..sebab tu aku ingin dia sampai sekarang.TQ teacher.

4.Kak Ina.(Kelantan)
Kak ina ni mak sepupu aku..aku rasa dia banyak berjasa kat aku..dulu masa aku dapat keputusan spm..dia byk tlg aku g mohon nk masuk u..dia tlg aku naik turun u..poli..jumpe org itu ini..punye la nk bantu..serius..aku hargai sangat kesungguhan kak ina nih...tq kak inaa....semoga murah rezeki...panjang umur dan bahagia selalu...

5.Nurse-Nurse di Wad Kenanga dan bilik bersalin di Hospital Temerloh.
Nurse-nurse dan doktor2 kat hospital ni ..aku hargai sgt2 jasa baik diorang sebab dah menyelamatkan nyawa aku masa beranakkan Damia.
Sepanjang aku kat wad...nurse2 ni banyak bantu aku..layan aku dengan penuh kesabaran..walaupun aku dengan bongoknye asik menangis sebab xtahan sakit..diorang still layan aku walaupun maybe nyampah tgk aku asik berlinang air mata..huhuhuhu..
pastu nurse2 kat bilik bersalin..perhhhh..mg aku salute..berterima kasih giler sebab selamatkan nyawa aku..bantu aku pushh damia sampai kuar..
Serius..lepas je damia kuar..mulut aku sentiasa sebut alhamdulillah..dan dalam pale aku hanya pk..betapa aku terhutang budi dgn nurse2 n doktor ni sume..

Itula antara orang2 yg aku nk berterima kasih..ade ramai lagi yg berjasa ngn aku..dan memang aku hargai sgt jasa mereka2 semua..cume..nama2 kat atas ni..benar2 special dalam hidup aku..

Semoga Allah Memberkati Anda Semua....

Wednesday, June 10, 2009

Terima Kasih El..

Posted by Damia's Mommy at 4:28 PM 1 comments
Kepada El..my future adik ipar..yang cute miut..ecehhhh...tq ekk ajar camne nk upgrade skit blog ni..huhu..utk itu..haku ingin hadiahkan gambar-gambar exclusive utk paparan umum..yg mane sebenarnye telah diragut daripada tuan empunya diri..huhuhu..
Layannn...


Rombongan dari temerloh ke umah tunang abe..el namanye..umur..25 thn..


Damia ngn wan..masa ni damia umur 10 bulan..aku wakilkan damia g pinangkan bakal Mak Ngah dia..

Besan beramah mesra..yang belakang tu..kami punya lovely grandmother yang masih bergaya dan meletup...

Bergaya x wan damia..hehehehe..mak janda meletup from pangsenam tuh...
Ni la dia orang yang ditunangkan tuh..Pak ngah ngn mak ngah damia..da macam kawin da..meriah sungguh...!!


Mak ngah tgh kontrol ayu ...huhuhu...nervous + bahagia gitu..hehehe
Dari kiri(depan): Pak teh,Pak Tam,Mak Su,Mak Lang.
Dari kiri(belakang):Pak ngah, Mak Ngah, Mak De and Pak De..

Ni la sedikit sebanyak gambar yang aku amik daripada tuan empunya badan..actually lama dah nk isi nye gambar ni..tapi sebab busy yang melampau..asik tangguh je..alang2 ari ni dok belek blog...letakkan terus..

Ucapan aku: Semoga abe ngn el cepat2 kawin...kalau leh..cepat skitlaa..xsabar nk buat kenduri kawin nih..

Wednesday, January 28, 2009

Demam...

Posted by Damia's Mommy at 1:52 PM 0 comments
Hermmm....!Baru minggu lepas aku risau damia lasak sgt..tapi sepanjang cuti raya cina ni..aku xcukup tido gara-gara anak aku tuh demam..
Menangis je sepanjang masa...sian aku tgk..kadang2 tu aku lak rasa nk nangis sebab penat amats..dah la demam..pastu asal nk masuk tido je..mesti muntah..risau gak aku..xtau nk bawak g klinik atau x..arap2 ari ni dah xde muntah2..ikutkan malas nk g klinik..malas nk suap ubat klinik..konpius..

Wednesday, January 21, 2009

Damiaku...

Posted by Damia's Mommy at 12:03 PM 0 comments
Damia sekarang dah 7 bulan lebih..dah besar dah anak aku..hehehe..pejam celik..tgk2 dah laju dah dalam walker dia..hermm....ni la yg best nyer...penat keje..stress..xde duit...bosan mcm mane pun..bile balik umah..tgk senyuman buah ati pengarang jantung ibu ni...rasa ilang semua masalah..

Damia dah riuh mulutnye...bercakap je bahasa pingu dia..dia panggil ayah dia atahh!!hehehe..pelat2 lagi la..dia xpandai panggil ibu lagik laa...jeles aku...rapat tul damia ngn ayah dia..huhuhuhu...

Satu je yg aku bimbang..damia ni lasak sgt..memang laa kalau budak lasak ni org kata budak cerdik..tapi aku risau gak..takut dia lasak mcm bby boy..huuhuhuhu...dah la mcm muka ayah...

errr...lepas ni xleh cakap muka damia mcm bby boy dah..kena cakap gegel...baby girl ibu...sebab mulut ibu ni masin...

harap2 damia dapat membesar dengan sihat dah cergas...lagi bijaksana...amin...
 

Happy ever after..(",) Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez